Sari la conținut

Baza de date a blocurilor în Excel

Centralizez datele tehnice ale blocurulor precum: adresa stradală, număr bloc, an construcţie, număr etaje şi apartamente, riscul seismic, relevee, coordonate GPS, etc.

Un proiect original “Made by Teoalida” în premieră naţională, început în 2018 pentru Ploieşti, extins la restul judeţului Prahova în 2019, la Bucureşti în 2020, în curs de extindere la restul României.

NU spuneţi „iţi dau $100 avans, fă-mi Timişoara până săptămâna viitoare şi îţi dau alţi $100 când termini„, nu pot amâna alte lucrări de-ale mele care generează $50-100/ora muncită, că dai tu $200 pe o lucrare care va lua 40-50 ore.

Preţuri: 5 cenţi/bloc (1 rând = 1 bloc) la achiziţia pe judeţe, 8 cenţi/bloc la oraşe reşedinţă, 10 cenţi/bloc la alte oraşe, cartiere dintr-un oraş reşedinţă, sau alte criterii de filtru (blocurile peste X etaje) pentru baza de date cu 30 coloane. Pot vinde doar anumite coloane, gen număr bloc şi adresă stradală, FĂRĂ alte detalii, la 50% discount.

Plătiţi cu cardul sau PayPal şi primiţi automat link de download în email care vă dă acces gratuit şi la actualizări pe viitor. Accept şi cash / transfer bancar.

Actualizările pot include atât blocuri noi cât şi date adăugate / corectate la blocurile existente. Le ofer la fiecare câteva luni pentru Bucureşti, la cerere pentru judeţe.

Baza de date este destinată folosirii în firma care o cumpără. Vă rog să nu revindeţi sau distribuiţi la alte persoane sau firme.

Baza de date nu este şi nu va fi niciodată 100% completă. Adaug constant blocuri noi, date suplimentare la blocurile vechi, aduc modificări tabelului în funcţie de ideile mele şi dorinţele clienţilor. Rog clienţii să spună aplicaţiile în care folosesc baza de date, ce coloane sunt utile şi ce pot îmbunătăţii. Vedeţi evoluţia bazei de date comparând videourile din septembrie 2019, ianuarie 2021, iulie 2022.

Download SAMPLE gratuit (5 cartiere din 4 oraşe, 322 blocuri):

Lista blocurilor din România SAMPLE.xlsx

Cumpără baza de date naţională:

Cumpără lista blocurilor pe judeţe:
(în aprilie 2024 am înlocuit lista celor 12 judeţe în ordinea realizării, cu lista tuturor celor 41 judeţe în ordine alfabetică)

Prima opţiune (toate oraşele estimate) este bazată pe Lista oraşe cu populaţia pe ani (1 rând per oraş) completat cu numărul de scări de bloc şi apartamente comuniste. La oraşele la care (încă) nu am cercetat şi adăugat detaliile fiecărui bloc, am făcut o estimare (1 minut per oraş): vizualizez oraşul din satelit pentru a aproxima suprafaţa ocupată de blocuri şi obţin procentajul de locuitori la bloc în 1992 (pentru că la recensămintele ulterioare populaţia a crescut sau scăzut în timp ce numărul de blocuri comuniste a rămas acelaşi), aproximativ 70-80% pentru majoritatea oraşelor reşedinţă (86% în Bucureşti şi 60% în unele oraşe din Transilvania unde nu s-a demolat mult), împart la 2,9 persoane per apartament la reşedinţe de judeţ şi 3 persoane per apartament la alte oraşe, astfel obţin numărul de apartamente, apoi împart la 20-22 în cazul reşedinţelor de judeţ şi 15-20 în cazul oraşelor ne-reşedinţă cu peste 40,000 locuitori pentru a obţine numărul de scări. Rezultatul va avea marjă de eroare de 10%.

Evoluţia bazei de date

Un proiect original „Made by Teoalida” în premieră naţională, început în 2018, pentru Ploieşti, extins la restul judeţului Prahova în 2019.

În 2020 am adăugat detaliile blocurilor din Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa (total 19.000 blocuri).

În 2021 am adăugat detaliile blocurilor din Buzău, Iaşi, Hunedoara (total 26.000 blocuri).

Audienţa scăzută în provincie (comparat cu Bucureşti) m-a determinat în octombrie 2021 să pun proiectul ON HOLD (nu mai extind la alte oraşe ci mă rezum la corecturi în oraşele făcute) până găsesc colaboratori (care să adauge datele în Excel) şi feedback de la clienţi.

Mulţumim lui Ionuţ pentru că mi-a dat (în decembrie 2021) o bază de date făcută de el pe parcursul anului 2014, cu peste 1 milion de adrese stradale din toată România, deşi are nişte greşeli mă va ajuta într-o măsură la proiectul meu, să nu mai scriu eu manual adresele blocurilor şi coordonatele GPS.

Voi corecta adresele greşite, voi adăuga blocurile lipsă, voi completa detaliile blocurilor (an construcţie, număr etaje şi apartamente, riscul seismic, relevee) şi voi oferi baza de date la vânzare pe judeţe pe această pagină, după ce completez numărul de apartamente la 90% din blocurile comuniste (80% vor avea şi numărul de camere indicat).

În 2022 am adăugat detaliile blocurilor dintr-un singur judeţ: Constanţa (total 32.000 blocuri).

În 2023 am adăugat detaliile blocurilor din Braşov, Galaţi, Argeş (total 40.000 blocuri).

În 2024 am în plan Bacău, Bihor, Cluj, Dolj, Gorj.

Totalul creşte şi datorită completăriilor în oraşele anterioare, de exemplu în Bucureşti adaug ~10 blocuri noi în fiecare lună.

Estimez în România 90.000 blocuri comuniste, 150.000 scări, 3.000.000 apartamente +/- 10%, mi-ar lua minim 10 ani să centralizez datele singur, dacă nu participă şi alte persoane.

În fiecare an, mii de vizitatori contribuie semnalând erori sau oferind date suplimentare. Am ajuns să consum prea mult timp cu acest proiect, citind mesaje şi modificând baza de date la oraşele deja făcute, fără un studiu de piaţă, să mă asigur că adaug datele de care aveţi nevoie, şi că nu risipesc timp adăugând date de care nu are nimeni nevoie.

Acurateţea bazei de date

Adăugarea detaliilor blocurilor durează cam 1 minut per bloc (30 ore la un oraş ca Ploieştiul) pentru 90% din blocuri. Restul 10% sunt blocuri unicat / non-standard care trebuie studiate fiecare în parte pe Google Streetview, iar acest lucru va lua încă atâtea ore pentru a urca procentul la 95%, vor rămâne 5% blocuri comuniste (şi 50% blocuri noi) unde e nevoie ca un localnic să îmi viziteze site-ul, să dea click pe blocurile cu date incomplete şi să aibă bunăvoinţa să îmi scrie, sau deplasări şi întrebat locatarii. Am făcut asta în Ploieşti, astfel indicând numărul de apartamente la 99% blocuri comuniste şi 80% blocuri noi, şi o parte din Bucureşti, Buzău şi Târgovişte, dar vă daţi seama că nu mă pot deplasa eu în toată România.

Fiindcă unele blocuri au fost modificate iar alte blocuri pot fi modificate în viitor, am decis să menţionez în tabel datele din proiectul iniţial, modificările ulterioare fiind în coloana Alte detalii, exemplu:

 • Mansardarea blocurilor (numărul de niveluri şi apartamente e cel iniţial, numărul de apartamente suplimentare e indicat în coloana Alte detalii, unde am ştiut).
 • Uscătorii transformate în garsoniere (cel puţin în Oradea e o modă cu uscătorie-garsonieră).
 • Unirea a 2 apartamente alăturate sau extinderea apartamentelor prin noi camere în exteriorul blocului sau în pod (în Târgovişte sunt multe blocuri cu un ultim etaj parţial şi pod).
 • Majoritatea căminelor de muncitori şi nefamilişti nu mai au rolul iniţial, fiind transformate în locuinţe sociale, birouri, hoteluri, sau apartamente obţinute din unirea a 2-3 camere şi amenajarea unei băi în fiecare apartament (indicat în coloana Alte detalii).

În cazul blocurilor interbelice am scris numărul de apartamente indicat pe lista imobilelor expertizate seismic, şi/sau numărul de cutii poştale sau numărul de rânduri pe tabelul de întreţinere de la momentul când am vizitat eu blocul. La multe blocuri nu am putut determina numărul iniţial de apartamente (în special cele cu 2 scări pentru proprietari şi servitori, care au permis autorităţilor comuniste să divizeze apartamentele după naţionalizare).

În cazul blocurilor noi, unii dezvoltatori au reproiectat blocul cu mai multe etaje (caz în care ar trebui să scriu numărul de apartamente de la momentul recepţiei blocurilor) dar am auzit şi de cazuri de supraetajare după ce recepţia a fost făcută şi locatarii mutaţi. Unii dezvoltatori au prevăzut în proiect posibilitatea de a cumpăra 2 apartamente alăturate şi uni, astfel devenind dificil să indic în baza de date situaţia actuală.

Ce conţine baza de date

Număr bloc: aproape 100% exceptând unele oraşe mici unde nu am avut de unde lua numerele.

Adresă stradală: aproape 100% exceptând unele oraşe mici unde nu am avut de unde lua adresele.

Coordonate GPS: 100%.

Numărul de scări: aproape 100% pentru blocurile comuniste şi noi.

Numărul de etaje: aproape 100% exceptând blocurile care nu se văd pe Google Streetview.

Numărul de apartamente total: 90-100% pentru blocurile comuniste în funcţie de oraş, 40-60% pentru blocurile noi.

Numărul de apartamente pe tip de camere: 80-100% pentru blocurile comuniste în funcţie de oraş, <10% pentru blocurile noi.

Lift: 100% da (câte) / nu.

Proiect: pentru a facilita găsirea de blocuri asemănătoare, am inventat un sistem de denumiri pentru proiectele de blocuri după următorul format: interval de ani între care s-a construit (estimat) + formă + dimensiune + confort + (opţional) numărul de camere pe un etaj obişnuit.

Anul finalizării (exact): în funcţie de sursele disponibile la fiecare oraş: 90% la Câmpina, 80% la Bucureşti şi Galaţi, 50% la Iaşi, sub 10% la alte oraşe.

Riscul seismic: clasa de risc pentru blocurile expertizate tehnic (mai puţin de 5% din blocurile comuniste au fost expertizate).

Relevee (link la planuri apartamente): 80-90% pentru blocurile comuniste în funcţie de oraş.

Majoritatea blocurilor au link la un plan cu tot palierul desenat de mine în AutoCAD (imagini PNG, le puteţi vedea gratis şi pe www.hartablocuri.ro/planuri), dar la unele blocuri mai unice nu m-am chinuit să desenez ci am adăugat planuri de apartamente găsite pe site-urile de anunţuri imobiliare. Fişiere .DWG editabile în AutoCAD se vând separat de baza de date Excel fiindcă aceleaşi planuri sunt folosite la blocuri din mai multe oraşe.

Ce NU conţine baza de date

Coduri poştale: în noiembrie 2020 adăugam blocuri interbelice copiind datele de pe lista imobilelor expertizate peste lista adrese Bucureşti care include coordonatele şi codul poştal, ca ulterior să adaug codurile poştale şi pentru blocurile comuniste, dar am găsit greşeli în lista de adrese aşa că am renunţat. Până la sfârşitul lui 2021, niciuna din persoanele care m-au contactat pentru cumpărare date nu a fost interesată de codurile poştale.

Primul client care a cumpărat baza de date Bucureşti, în scopul analizării riscului seismic, mi-a zis că şi-ar dori şi suprafaţa desfăşurată a fiecărui bloc. O pot adăuga (estima) dar ar mări drastic volumul de muncă.

Un student a vrut suprafaţa teraselor blocurilor pentru agricultură urbană. Din nou ar mări drastic volumul de muncă, dar a fost mulţumit cu o estimare totală la nivel de oraş.

Un curier voia coordonatele fiecărei scări/intrări în bloc. Am refuzat fiindcă implică mărirea bazei de date de 2-3 ori (în Bucureşti cele 9100 blocuri comuniste totalizează aproximativ 20800 scări), ar crea dubluri de adrese şi nu ar fi pe placul celorlalţi clienţi care vor 1 rând per bloc.

Altă persoană îşi dorea să cumpere baza de date cu numere de telefon şi email-urile administratorilor blocurilor. Nu văd cum aş putea obţine aceste informaţii, altfel decât alergând din bloc în bloc ceea ce ar dura o veşnicie, apoi administratorii se schimbă des.

Avantajele cumpărării bazei de date Excel vs harta gratuită

Datele incluse în harta blocurilor pot fi cumpărate în format Excel pe care îl puteţi edita după dorinţele voastre, sorta şi băga filtre, adăuga propriile date (util în special agenţiilor imobiliare, asigurări de locuinţe, notari, curierat, distribuitori de pliante, telecomunicatii, etc).

Unele persoane m-au sfătuit să fac site-ul accesibil pe baza unui abonament lunar, dar eu am ales să ofer datele la vizualizare gratuită (dând click pe unul câte unul) pentru a permite populaţiei să contribuie cu date la blocurile unde lipsesc sau sunt greşite. Monetizarea se va face prin vânzarea datelor „angro” în format Excel.

Unele persoane m-au întrebat cât costă să cumpere datele unui bloc. Nu vă costă nimic să daţi click pe blocul dorit pe hartă hartă interactivă şi veţi vedea datele disponibile.

Vă inviţ să cumpăraţi dacă vreţi „angro” datele tuturor blocurilor într-un singur tabel Excel.

Baza de date Excel are fiecare informaţie într-o coloană proprie, de exemplu numărul de garsoniere, 2/3/4 camere, etc (pe hartă numărul de apartamente e combinat pe 1 rând).

Baza de date Excel include formule de calcul a totalului per oraşe şi cartiere: numărul de blocuri, scări şi apartamente, divizat pe generaţie (ani construcţie), divizat pe înălţime, numărul de apartamente divizat pe tip de apartament, etc. Puteţi adăuga propriile formule sau copia datele în alt program de analiză şi realiza grafice ca acestea.

Sondaj

Sondaj creat în aprilie 2022, a fost afişat pe sidebar (vizibil pe întreg site-ul) pânâ în octombrie 2023 când am dezactivat sidebar-ul, adunând 1751 voturi în 550 zile. Puteţi vota în continuare…

supersurvey.com

Lista de actualizări

Luna indicată e cea în care am adăugat 90% din blocuri, lucrez într-o mică măsură tot anul, de exemplu în fiecare lună din 2022 am adăugat alte 10-20 blocuri noi în Bucureşti. Baza de date e în continuă schimbare în funcţie de ideile mele sau dorinţele clienţilor.

Ian 2018: Ploieşti
Aug-nov 2019: restul judeţului Prahova
Ian 2020: judeţul Dâmboviţa
Iul-oct 2020: Bucureşti şi Ilfov (blocurile comuniste)
Nov-dec 2020: Bucureşti (blocurile interbelice)
Jan 2021: Bucureşti şi Ilfov (blocurile noi)
Apr 2021: judeţul Buzău
Iul 2021: oraşul Iaşi
Sep 2021: judeţul Hunedoara (Valea Jiului)
Mar 2022: restul judeţului Hunedoara
Apr 2022: oraşul Constanţa
Oct 2022: restul judeţului Constanţa
Ian-Feb 2023: judeţul Braşov
Apr 2023: oraşul Galaţi
Mai 2023: judeţul Argeş
Iun? 2023: restul judeţului Iaşi
Craiova şi Cluj-Napoca ar putea fi următoarele

Ce e nou în 2023 (comparat cu versiunea 2022)

 • Am renunţat la ZeeMaps pentru WP Go Maps, ceea ce a determinat câteva schimbări în baza de date.
 • Coloana Color înlocuită de Icon, pe ea se bazează formulele de calcul al numărului de blocuri şi apartamente pe perioade de construcţie.
 • Judeţul şi oraşul sunt acum pe coloane diferite la sugestia unui client (a complicat puţin formulele de calcul).
 • Titlurile de cartiere eliminate în oraşele mici, titlurile de oraş au acum 1 rând ca fostele titluri de cartiere în loc de 4 rânduri (la Bucureşti am rămas titluri de 50 cartiere în loc de 150+).
  Ordiea coloanelor modificată, coordonatele sunt acum în coloana C-D ca să rămână pe ecran la Freeze table (mă ajută la introducerea datelor).
 • Coloana „an proiect” e acum goală pentru blocurile standard, fiindcă anul era deja scris în coloana Denumire proiect. După ce adaug anii în coloana Denumire proiect şi pentru blocurile unicat, şterg coloana definitiv.
 • Literele scărilor adăugate după numărului blocului (momentan pentru Buzău, Ploieşti şi Braşov), voi adăuga şi la Bucureşti în viitor.

Vedeţi lista completă de actualizări

Etichete:

2 commentarii

 1. Ma bucur ca mi-a fost prezentat site-ul tau.
  Esti o enciclopedie vie.
  Sper sa ai parte de sanatate si sa fii lucid si la 99 de ani. Lumea intreaga are nevoie de ceea ce faci.
  Sunt uimit dupa 10 minute de rasfoit. No comment.
  Un Om ca tine rar gasesti!!

 2. Cu ce sa incep? Nici nu stiu… este extraordinar ca faci aici. EXTRAORDINAR. Nu sunt din Bucuresti, dar doresc sa achizionez un apartament in acest orad. Nici nu realizezi cat mi a fost de folos acest site…. Si ce daca informatiile nu sunt 100 % perfecte??? Marja de eroare este, din punctul medu de vedere , mai mult decat suportabila. Cat despre comentariile si reactiile negative la ceea ce faci, nu baga in seama !!! Hater- i vor fi mereu! Oameni mici si fara minte care se grabesc sa judece fara sa aiba habar ce inseamna munca. Spor si bafta !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *