Sari la conținut
Home » Baza de date a blocurilor în Excel

Baza de date a blocurilor în Excel

Datele incluse în harta blocurilor pot fi cumpărate în format Excel pe care îl puteţi edita după dorinţele voastre, sorta şi băga filtre, adăuga propriile date (util în special agenţiilor imobiliare, asigurări de locuinţe, notari, curierat, distribuitori de pliante, telecomunicatii, etc). Pe hartă puteţi doar consulta datele dând click pe blocuri unul câte unul, permiţând populaţiei să contribuie cu date la blocurile unde lipsesc sau sunt greşite.

Cumpără baza de date

Un proiect original „Made by Teoalida” în premieră naţională, început în 2018. Până la sfârşitul lui 2021 am centralizat datele tehnice a peste 26000 blocuri: adresa stradală, număr bloc, an construcţie, număr etaje şi apartamente, riscul seismic, relevee, coordonate GPS, etc. Caut colaboratori cu timp liber care pot adăuga date în Excel (ca mine).

Download SAMPLE gratuit (3 cartiere din 3 oraşe, 148 blocuri):

Lista blocurilor din România SAMPLE.xlsx

Cumpără baza de date completă (judeţe/oraşe disponibile):

Alte oraşe VOR URMA în funcţie de timpul meu liber şi numărul de persoane interesate, NU spuneţi „iţi dau $100 avans, fă-mi Timişoara până săptămâna viitoare şi îţi dau alţi $100 când termini„, nu pot amâna alte lucrări de-ale mele care generează $50-100/ora muncită, că dai tu $200 pe o lucrare care va lua 40-50 ore.

Plătiţi cu cardul sau PayPal şi primiţi automat link de download în email (versiunea stocată pe server), sau contactaţi-mă pentru cash / transfer bancar. Linkul vă permite să download-aţi gratuit actualizări, care pot include blocuri noi sau date adăugate / corectate la blocurile existente. Baza de date e în continuă schimbare în funcţie de ideile mele sau dorinţele clienţilor.

Preţuri: 5 cenţi/bloc (1 rând = 1 bloc) la achiziţia pe judeţe pentru baza de date cu 30 coloane. Contactaţi-mă pentru achiziţii parţiale, 8 cenţi/bloc la oraşe reşedinţă, 10 cenţi/bloc la alte oraşe, cartiere dintr-un oraş reşedinţă, sau alte criterii de filtru (blocurile peste X etaje). Pot vinde doar anumite coloane, gen număr bloc şi adresă stradală, FĂRĂ alte detalii, la 50% discount.

Prima opţine (toate oraşele estimate) este bazată pe Populaţia oraşelor, completat cu numărul de scări de bloc şi apartamente. La oraşele la care nu am (încă) datele blocurilor individuale, am estimat într-un minut pe baza populaţiei şi suprafaţa ocupată de blocuri vs case (marjă de eroare +/- 10%). Compunerea datelor blocurilor individuale durează cam 1 minut per bloc (30 ore la un oraş ca Ploieştiul) şi reduce marja de eroare la 0% pentru numărul de scări şi 1% pentru numărul de apartamente.

Baza de date este destinată folosirii în firma care o cumpără. Vă rog să nu revindeţi sau distribuiţi la alte persoane sau firme.

Avantajele cumpărării bazei de date Excel vs harta gratuită

Unele persoane m-au întrebat cât costă să cumpere datele unui bloc. Nu vă costă nimic să daţi click pe blocul dorit pe hartă hartă interactivă şi veţi vedea datele disponibile.

Vă inviţ să cumpăraţi tabelul Excel dacă vreţi datele tuturor blocurilor deodată, puteţi edita după dorinţele voastre, sorta şi băga filtre, adăuga propriile date (util în special agenţiilor imobiliare, asigurări de locuinţe, notari, curierat, distribuitori de pliante, telecomunicatii, etc).

Baza de date Excel are fiecare informaţie într-o coloană proprie, de exemplu numărul de garsoniere, 2/3/4 camere, etc (pe hartă numărul de apartamente e combinat pe 1 rând).

Baza de date Excel include formule de calcul a totalului per oraşe şi cartiere: numărul de blocuri, scări şi apartamente, divizat pe generaţie (ani construcţie), divizat pe înălţime, numărul de apartamente divizat pe tip de apartament, etc. Puteţi adăuga propriile formule sau copia datele în alt program de analiză şi realiza grafice ca acestea.

Ce conţine baza de date

Rog clienţii să spună aplicaţiile în care folosesc baza de date, ce coloane sunt utile şi ce pot îmbunătăţii.

Baza de date e în dezvoltare continuă, adaug blocuri noi şi aduc modificări tabelului în funcţie de ideile mele şi dorinţele clienţilor. Vedeţi evoluţia bazei de date comparând videourile din septembrie 2019, ianuarie 2021, iulie 2022.

Număr bloc: aproape 100% exceptând unele oraşe mici unde nu am avut de unde lua numerele.

Adresă stradală: aproape 100% exceptând unele oraşe mici unde nu am avut de unde lua adresele.

Coordonate GPS: 100%.

Lift: 100% da (câte) / nu.

Numărul de scări: aproape 100% pentru blocurile comuniste şi noi.

Numărul de etaje: aproape 100% exceptând blocurile care nu se văd pe Google Streetview.

Numărul de apartamente total: 95-100% pentru blocurile comuniste în funcţie de oraş, 40-60% pentru blocurile noi.

Numărul de apartamente pe tip de camere: 80-100% pentru blocurile comuniste în funcţie de oraş, <10% pentru blocurile noi.

Generaţie proiect: ani de construcţie per model de bloc: 100% (estimaţi de mine).

Anul finalizării (exact): în funcţie de sursele disponibile la fiecare oraş: 90% la Câmpina, 70% la Bucureşti, 50% la Iaşi, sub 10% la alte oraşe.

Riscul seismic: clasa de risc pentru blocurile expertizate tehnic (mai puţin de 5% din blocurile comuniste au fost expertizate).

Relevee (link la planuri apartamente): 80-90% în funcţie de oraş.

Majoritatea blocurilor au link la un plan cu tot palierul, desenat de mine în AutoCAD dar la unele blocuri mai unice nu m-am chinuit să desenez ci am folosit planuri de apartamente individuale găsite pe site-urile de anunţuri imobiliare. Linkurile sunt la imagini PNG care le puteţi vedea gratis şi pe www.hartablocuri.ro/planuri iar dacă vreţi să le editaţi puteţi cumpăra fişierele AutoCAD DWG (planurile se vând separat de baza de date Excel fiindcă aceleaşi planuri sunt folosite la blocuri din mai multe oraşe).

Procentajele indică căt % din blocurile comuniste au câmpul completat. În cazul blocurilor de după 2000 am găsit numărul de apartamente doar la 50% din ele, şi doar 10% au pe tip de camere. Nu am adăugat relevee la blocurile noi.

Ce NU conţine baza de date

Coduri poştale: în noiembrie 2020 adăugam blocuri interbelice copiind datele de pe lista imobilelor expertizate peste lista adrese Bucureşti care include coordonatele şi codul poştal, ca ulterior să adaug codurile poştale şi pentru blocurile comuniste, dar am găsit greşeli în lista de adrese aşa că am renunţat. Până la sfârşitul lui 2021, niciuna din persoanele care m-au contactat nu a fost interesată de codurile poştale.

Primul client care a cumpărat baza de date Bucureşti în scopul analizării riscului seismic, mi-a zis că şi-ar dori şi suprafaţa desfăşurată a fiecărui bloc. O pot adăuga (estima) dar ar mări drastic volumul de muncă.

Un student a vrut suprafaţa teraselor blocurilor pentru agricultură urbană. Din nou ar mări drastic volumul de muncă, dar a fost mulţumit cu o estimare totală la nivel de oraş.

Altă persoană îşi dorea să cumpere baza de date cu numere de telefon şi email-urile administratorilor blocurilor. Nu văd cum aş putea obţine aceste informaţii, altfel decât alergând din bloc în bloc ceea ce ar dura o veşnicie, apoi administratorii se schimbă des.

DILEMĂ: blocuri cu adrese pe mai multe străzi

Când am lucrat la Bucureşti în 2020, în faza iniţială am introdus numerele blocurilor şi datele tehnice, urmând ca adresele stradale să le adaug câteva luni mai târziu. Atunci am descoperit blocuri „de colţ” unde scările au adrese pe străzi diferite, ele momentan au în baza de date 1 singur rând per număr de bloc cu adresele separate de o bară /

La celelalte oraşe lucrate în 2021 am introdus atât numărul de bloc cât şi adresa stradală încă din faza iniţială, fâcând rânduri separate pentru fiecare stradă chiar dacă numărul de bloc e acelaşi.

În 2022 un client era interesat în adresele stradale să fie exacte, dar a închis conversaţia fără înainte să-i cer un sfat la dilema de mai sus iar tranzacţia nu a mai avut loc. Dacă sunt alţi clienţi interesaţi, EU POT modifica baza de date la Bucureşti separând blocurile cu adrese pe străzi multiple.

Lista de actualizări:
versiunea 2005-2016
versiunea actuală 2018>

Etichete:

2 comentarii la „Baza de date a blocurilor în Excel”

  1. Ma bucur ca mi-a fost prezentat site-ul tau.
    Esti o enciclopedie vie.
    Sper sa ai parte de sanatate si sa fii lucid si la 99 de ani. Lumea intreaga are nevoie de ceea ce faci.
    Sunt uimit dupa 10 minute de rasfoit. No comment.
    Un Om ca tine rar gasesti!!

  2. Cu ce sa incep? Nici nu stiu… este extraordinar ca faci aici. EXTRAORDINAR. Nu sunt din Bucuresti, dar doresc sa achizionez un apartament in acest orad. Nici nu realizezi cat mi a fost de folos acest site…. Si ce daca informatiile nu sunt 100 % perfecte??? Marja de eroare este, din punctul medu de vedere , mai mult decat suportabila. Cat despre comentariile si reactiile negative la ceea ce faci, nu baga in seama !!! Hater- i vor fi mereu! Oameni mici si fara minte care se grabesc sa judece fara sa aiba habar ce inseamna munca. Spor si bafta !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.