Sari la conținut
Close
Find Nearby Salvează locația markerului Obține indicații de orientare

Cartiere colorate în funcţie de anul estimat al începerii construcţiei:
 1950-60  1958-70  1965-75  1970-80 
 1978-86  1982-90  1985-90  2000>ANL

Despre hartă

Un proiect original “Made by Teoalida” realizat voluntar, pentru a oferi tuturor experienţa mea şi informaţiile acumulate de-a lungul timpului. Din anul 2005 studiez arhitectura comunistă şi pot identifica modelele blocurilor, estima anul construcţiei şi afla numărul de apartamente şi camere la 90% din blocuri folosind pozele din satelit + Google Street View.

NU cereţi „documentaţia care a stat la baza colorării hărţii” fiindcă NU am folosit nicio documentaţie. În 2020 am studiat pozele din satelit din Google Earth şi trasat ochiometric poligoane KML, munca a durat 1-2 ore per oraş de 100.000 – 300.000 locuitori. Dacă există vreo listă oficială a blocurilor cu anul construcţiei şi/sau alte detalii, trimiteţi-mi pentru a mă folosi de ea pentru reducerea marjei de eroare.

Harta cu cartiere colorate e provizorie până când îmi va permite timpul să adaug datele fiecărui bloc. Un număr redus de blocuri pot fi construite în afara perioadelor indicate prin culori. Înainte de a cumpăra apartamente verificaţi documentele sau întrebaţi vecinii când a fost construit blocul. Raportaţi eventualele greşeli pentru îmbunătăţirea hărţii.

Până la sfârşitul anului 2022 am centralizat datele a peste 33.000 blocuri din Bucureşti şi 7 din cele 40 judeţe (vedeţi prima pagină). Estimez 100.000 blocuri în toată România, cine are timp liber şi mă poate ajuta să mă contacteze.

Mulţumiri lui Ionuţ pentru listă adrese blocuri în decembrie 2021. Erori cunoscute:
Nu toate blocurile au număr de bloc, sunt afişate doar cele care au.
Există dubluri (Aleea, Intrarea, Strada, cu acelaşi nume, număr stradal şi coordonate).
În funcţie de timpul liber disponibil, voi corecta erorile şi voi adăuga detalii precum anul construirii, risc seismic, numărul de etaje şi apartamente, plus releveu.

În Tulcea estimez 1200 scări cu 25.000 apartamente +/- 10%. 20 ore de muncă să adaug detaliile pentru 90% blocuri standard, restul 10% sunt blocuri unicat pentru care am nevoie de ajutor de la localnici: cum se face harta blocurilor.

Video: cum se face harta blocurilor

Etichete:

3 commentarii

 1. Buna ziua
  Este interesant, am sa ma gandesc cu ce pot sa ajut sa duci mai departe aceasta munca grea si cu mult timp dedicat.
  Mai intai rog modifica de pe CHAT ,, ai idei de noi de proiecte” in ,, ai idei de noi proiecte” sau altfel.
  Scuze pentru sinceritate, o sa mai comunicam.
  Support
  How I can help you?
  avatar
  Support 01:01 PM
  Bine ai revenit! Dacă ai nevoie de mine, ai idei de noi de proiecte sau alte sugestii pentru site, scrie-mi!

 2. Ptr adresa Aleea Cicoarei, fosta aleea Mirela, blocul de la nr.3 cel cu doua scari are ca data de realizare 1990-1992 dar a fost finalizat in 1999 si predat catre beneficiari, in jur de 7 ani a stat nefinalizat in conservare.Are 5 etaje, la etajul 4-5 se afla trei apartamente duplex la fiecare scara.

 3. Buna seara
  Pentru Blocul Pelican (in care se intampla sa locuiesc) avem asa:
  An finalizare 1978 (s-a construit dinspre scara C catre scara A, de aceea cele trei scari scad in ceea ce priveste suprafata, apartamentele cele mai mari fiind la scara C)
  Fiecare scara are 42 de apartamente
  Pe etaj la scarile A si B sunt cate doua garsoniere, doua apartamente de 2 camere si doua de 3. La scara C sunt doua garsoniere, trei de 2 camere si unul de 3 camere
  Structura este pe cadre
  Regimul de inaltime este P+M+7E
  Blocul are ca adresa str. Isaccei nr. 57, nu 47

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *