Sari la conținut
Home » Instrucţiuni de folosire pentru harta blocurilor

Instrucţiuni de folosire pentru harta blocurilor

Am testat mai multe software-uri de vizualizare a datelor şi m-am decis să folosesc ZeeMaps ($20/lună), nu are limită scrisă dar se blochează la peste 100.000 pin-uri pe hartă. Pentru comparaţie Google My Maps (gratuit) e limitat la 2.000 pin-uri, iar Easy Map Maker ($99/lună) e limitat la 30.000 pin-uri.

ZeeMaps afişează cerculeţe mari cu primele 3 caractere din numele/numărul blocului, sau cerculeţe mici fără text. În cazul cerculeţelor mari, dacă sunt peste 1000 cerculeţe simultan, harta e greu de navigat, am activat „Cluster markers close to each other”. Erori apar la peste 20.000 pin-uri: cerculeţele se schimbă în picături care apar SUB alte iconuri din Google Maps, ceea ce le face mai greu de click-uit, iar legenda de la baza hărţii care permite activarea/dezactivarea culorilor nu mai funcţionează. Erorile pot fi evitate folosind funcţia de search. În fereastra „Search the map” intraţi în Colors şi dezactivaţi o culoare nefolosită apoi apăsaţi Search pentru a le afişa ca cerculeţe mici fără text.

Urmând sfaturile voastre am făcut diverse experimente: am făcut pagini pentru fiecare oraş mare pentru a genera trafic din Google, cu cerculeţe mari cu text, colorate după anul construcţiei (harta e comună pentru mai multe judeţe în limita a 20.000 pin-uri deci puteţi naviga de la un oraş la altul). Plus 3 hărţi naţionale, colorate după anul construcţiei, numărul de etaje, riscul seismic, care depăşesc 20.000 pin-uri.

Căsuţa de search din dreapta-jos a hărţii poate fi folosită pentru a căuta adresa stradală în Google Maps. Pentru a căuta în datele blocurilor introduse de mine apăsaţi pe meniu > search (telefon) sau lupa din dreapta-sus a hărţii (calculator). Nu confundaţi search-ul hărţii cu search-ul site-ului (lupa din antetul verde) cu care căutaţi cuvinte în articolele site-ului.

Filtre pentru afişarea blocurilor pe anumite criterii

Afişaţi toate blocurile dintr-un oraş / cartier: alegeţi City > contains > scrieţi numele oraşului/cartierului cu diacritice.

Afişaţi toate blocurile de pe o rază de # km: scrieţi o adresă la location sau dati click pe Map Select location apoi click undeva pe hartă, şi scrieţi raza în km.

Afişaţi blocurile expertizate şi încadrate în clase de risc seismic: alegeţi Risc seismic > contains > „clasa”, „Clasa Rs1”, „Clasa U1”, etc. Observaţi că majoritatea imobilelor expertizate sunt interbelice şi antebelice. Doar 3% din blocurile comuniste au fost expertizate.

Afişaţi toate blocurile construite în anumite perioade: alegeţi Generaţie proiect > contains „Înainte de 1950” sau „După 1990” sau „-” (cratimă) pentru a afişa toate comuniste, ele având generaţia scrisă ca intervale de ani (util în cazul hărţii colorate după numărul de etaje).

Afişaţi toate blocurile cu / fără lift: alegeţi Lift > contains > „da” / „nu” sau „2” pentru a afişa blocurile cu 2 lifturi (notă: NU toate blocurile au numărul de lifturi indicat momentan)

Căutaţi după număr bloc: alegeţi Name > contains > scrieţi „2A” harta va afişa doar blocurile cu numărul 2A apoi daţi zoom pe cartierul unde se află blocul căutat.

Căutaţi după numărul de camere: alegeţi Camere > contains > „două camere” harta va afişa doar blocurile care conţin apartamente de 2 camere (notă: NU toate blocurile au numărul de camere indicat momentan).

Căutaţi după modelul blocului: alegeţi Releveu > contains > „1985-1990-indoit„, harta va afişa doar modelul de bloc introdus în 1985, preferatul multor familii datorită suprafeţelor generoase (notă: denumirile blocurilor sunt invenţii personale, daţi click pe un bloc cunoscut să vedeţi ce denumire i-am pus, apoi folosiţi searchul pentru a găsi blocuri identice).

Acest VIDEO prezintă principalele comenzi/filtre ale hărţii (video din 2020, voi face altul fiindcă harta s-a mai schimbat între timp), dacă aveţi idei cum să fac video mai BUN spuneţi-mi..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.