Sari la conținut

Instrucţiuni de folosire pentru harta blocurilor

Instrucţiuni hartă WP GO Maps

Vă ofer 2 hărţi naţionale, una după anul construcţiei şi alta colorată după numărul de etaje, utile pentru a vedea în ce oraşe se găsesc blocuri similare, dar din acest motiv va dura până la un minut să se afiseze. Pentru navigare mai rapidă intraţi pe paginile fiecarui oraş care conţin doar blocurile din acel judeţ.

Folosiţi căsuţa din interiorul hărţii pentru a naviga la o anumită locaţie, şi căsuţele de sub hartă pentru a afişa doar blocurile care corespund anumitor criterii.

Atenţie: filtrele afişează rezultate instantaneu fără a mai apăsa enter. Dacă scrieţi un cuvânt de 10 litere, fortaţi serverul să caute de 10 ori. Pentru a filtra rapid, scrieţi cuvântul căutat altundeva (Notepad, Word, Win+R) apoi copy-paste în căsuţa de filtrare.

Info blocuri

Cartier: pentru a afişa doar blocurile dintr-un anumit oraş sau cartier.

Bloc: scrieţi numărul blocului, harta afişează toate blocurile cu acel număr, apoi navigaţi la blocul dorit.

Regim înălţime:
Puteţi scrie „4 etaje”, „10 etaje”, etc.
„magazine” afişează blocurile cu magazine.
„parter +” afisează blocurile fără magazine.
Din păcate WP GO Maps nu are opţiune de a filtra numere „mai mare / mai mic decât”, precum ZeeMaps.

Lift: scrieţi DA sau NU, sau 1, 2, 3 să afişati blocurile cu anumit număr de lifturi pe scară.

Apartamente: scrieţi garsoniere, două, trei, patri, cinci, pentru a afişa blocurile care conţin un anumit tip de apartamente.

Denumire proiect: denumirile blocurilor sunt invenţii personale, daţi click pe un bloc să vedeţi ce denumire i-am pus, copiaţi în căsuţ Denumire proiect, harta va afişa blocuri identice. Sau scrieţi „cf1”, „cf2”, „cf3” pentru a afişa blocurile cu anumit grad de confort.

Risc: scrieţi „clasa”, „clasa Rs1”, „clasa U3”, Harta va afişa blocurile încadrate în clasele respective. Tot în căsuţa risc puteţi scrie şi numele experţilor şi vedeţi care blocuri au fost expertizate de aceeaşi persoană şi în ce clasă de risc le-a încadrat.

 

Instrucţiuni hartă ZeeMaps (nu va mai funcţiona în 2023)

Abonament ZeeMaps ($200/an) e plătit până pe 30 decembrie 2022, intenţionez să NU îl reînnoiesc şi să rămân doar cu WP GO Maps.

ZeeMaps afişează cerculeţe mari cu primele 3 caractere din numele/numărul blocului, sau cerculeţe mici fără text. În cazul cerculeţelor mari, dacă sunt peste 1000 cerculeţe simultan, harta e greu de navigat, am activat „Cluster markers close to each other”. Erori apar la peste 20.000 pin-uri: cerculeţele se schimbă în picături care apar SUB alte iconuri din Google Maps, ceea ce le face mai greu de click-uit, iar legenda de la baza hărţii care permite activarea/dezactivarea culorilor nu mai funcţionează. Erorile pot fi evitate folosind funcţia de search. În fereastra „Search the map” intraţi în Colors şi dezactivaţi o culoare nefolosită apoi apăsaţi Search pentru a le afişa ca cerculeţe mici fără text.

Urmând sfaturile voastre am făcut diverse experimente: am făcut pagini pentru fiecare oraş mare pentru a genera trafic din Google, cu cerculeţe mari cu text, colorate după anul construcţiei (harta e comună pentru mai multe judeţe în limita a 20.000 pin-uri deci puteţi naviga de la un oraş la altul). Plus 3 hărţi naţionale, colorate după anul construcţiei, numărul de etaje, riscul seismic, care depăşesc 20.000 pin-uri.

Căsuţa de search din dreapta-jos a hărţii poate fi folosită pentru a căuta adresa stradală în Google Maps. Pentru a căuta în datele blocurilor introduse de mine apăsaţi pe meniu > search (telefon) sau lupa din dreapta-sus a hărţii (calculator). Nu confundaţi search-ul hărţii cu search-ul site-ului (lupa din antetul verde) cu care căutaţi cuvinte în articolele site-ului.

Filtre pentru afişarea blocurilor pe anumite criterii

Afişaţi toate blocurile dintr-un oraş / cartier: alegeţi City > contains > scrieţi numele oraşului/cartierului cu diacritice.

Afişaţi toate blocurile de pe o rază de # km: scrieţi o adresă la location sau dati click pe Map Select location apoi click undeva pe hartă, şi scrieţi raza în km.

Afişaţi blocurile expertizate şi încadrate în clase de risc seismic: alegeţi Risc seismic > contains > „clasa”, „Clasa Rs1”, „Clasa U1”, etc. Observaţi că majoritatea imobilelor expertizate sunt interbelice şi antebelice. Doar 3% din blocurile comuniste au fost expertizate.

Afişaţi toate blocurile construite în anumite perioade: alegeţi Generaţie proiect > contains „Înainte de 1950” sau „După 1990” sau „-” (cratimă) pentru a afişa toate comuniste, ele având generaţia scrisă ca intervale de ani (util în cazul hărţii colorate după numărul de etaje).

Afişaţi toate blocurile cu / fără lift: alegeţi Lift > contains > „da” / „nu” sau „2” pentru a afişa blocurile cu 2 lifturi (notă: NU toate blocurile au numărul de lifturi indicat momentan)

Căutaţi după număr bloc: alegeţi Name > contains > scrieţi „2A” harta va afişa doar blocurile cu numărul 2A apoi daţi zoom pe cartierul unde se află blocul căutat.

Căutaţi după numărul de camere: alegeţi Camere > contains > „două camere” harta va afişa doar blocurile care conţin apartamente de 2 camere (notă: NU toate blocurile au numărul de camere indicat momentan).

Căutaţi după modelul blocului: alegeţi Releveu > contains > „1985-1990-indoit„, harta va afişa doar modelul de bloc introdus în 1985, preferatul multor familii datorită suprafeţelor generoase (notă: denumirile blocurilor sunt invenţii personale, daţi click pe un bloc cunoscut să vedeţi ce denumire i-am pus, apoi folosiţi searchul pentru a găsi blocuri identice).

Acest VIDEO prezintă principalele comenzi/filtre ale hărţii (video din 2020, voi face altul fiindcă harta s-a mai schimbat între timp), dacă aveţi idei cum să fac video mai BUN spuneţi-mi..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *