Sari la conținut

Listă adrese stradale din România (peste 1 milion adrese)

Mulţumim lui Ionuţ pentru furnizarea acestei baze de date făcută de el pe parcursul anului 2014.

Download SAMPLE gratuit:
Lista adrese stradale SAMPLE .xlsx

Cumpără baza de date completă:

Contactaţi-mă pentru achiziţii parţiale (unul sau mai multe judeţe): preţ 0,2 cenţi/adresă şi 1 cent/bloc. Numărul de adrese şi de blocuri din fiecare judeţ şi oraş îl puteţi vedea în foaia Statistică din sample-ul gratuit.

Descriere

In ianuarie 2018 am început un proiect în premieră naţională: baza de date + hartă interactivă a blocurilor: conţine adresele stradale, numerele blocurilor, coordonatele GPS (luate de pe OpenStreetMap şi geoportal.ancpi.ro) plus an construcţie, număr etaje şi apartamente, riscul seismic, relevee, etc (adăugate din cercetare personală pe Google Streetview). Interesul meu principal a fost pentru numărul de apartamente, iniţial blocurile erau identificate prin număr bloc şi coordonate GPS, adresele stradale fiind adăugate ulterior. Toate datele le introduc manual în Excel şi inventariera tuturor oraşelor (aproximativ 90.000 blocuri) va dura câţiva ani. În decembrie 2021 am ajuns la 26,000 blocuri cu detaliile tehnice (Bucureşti şi 5 judeţe, aproximativ un sfert din numărul de blocuri din România).

În decembrie 2021, un vizitator (Ionuţ) impresionat de munca mea, mi-a trimis o bază de date făcută de el pentru a mă ajuta la dezvoltarea proiectului meu, cu permisiunea să o vând pe site-ul meu şi să facem banii jumi-juma. Conţine 565 localităţi (toate cele 320 oraşe, plus comunele principale), totalizând 1014463 adrese, din care 65838 au numere de bloc, dar DOAR judeţ, oraş, nume stradă, număr stradă, număr bloc, latitudine, longitudine. Nu conţine detalii gen numărul de apartamente sau anul construcţiei.

Datele au fost obţinute în interval de câteva luni pe parcursul anului 2014, folosind scripturi automate de scraping de pe www.mapdata.ro urmate de sute de ore de corectări şi prelucrare manuală a datelor. Mapdata s-a închis în 2017 iar aceste date NU mai sunt disponibile nicăieri pe internet.

Erori cunoscute:
În oraşele reşedinţă de judeţ, datele sunt 99% corecte, blocurile pot fi deosebite de case, exceptănd cele care nu au număr de bloc ci doar de stradă (exemplu: cartier Floreasca).
În unele oraşe mici numerele blocurilor nu sunt disponibile, toate adresele au doar stradă şi număr stradă.
Există dubluri (Aleea, Intrarea, Strada, cu acelaşi nume, număr stradal şi coordonate).

Baza de date a lui Ionuţ mă va ajuta la a dezvolta baza de date proprie, pentru a economisi o parte din timp timp să nu mai bag adresele şi coordonatele manual, iar în cazul unor oraşe precum Buzău (realizat în aprilie 2021) nu am avut cum să iau adresele stradale că nu erau nici pe OpenStreetMap, nici pe Geoportalul ANCPI. Voi folosi adresele si coordonatele din baza de date a lui Ionuţ urmând ca eu să adaug detaliile tehnice (numărul de etaje, apartamente, an construcţie, etc), în funcţie de timpul disponibil şi numărul de clienţi interesaţi din fiecare oraş, ocazie cu care voi corecta toate greşelile cunoscute şi voi oferi la vânzare pe https://www.hartablocuri.ro/lista-blocuri/ la preţ mai mare: 5 cenţi/bloc (1 rând = 1 bloc) la achiziţia pe judeţe.

Etichete:

2 commentarii

 1. Buna ziua,

  Ne intereseaza baza dumneavoastra de date cu adrese complete si geolocatii, dar vrem sa va intrebam daca este posibil sa contina si codurile postale.

  Multumesc,

  1. Ce oraşe te interesează? Am deja coduri poştale dar doar pentru Bucureşti https://www.hartablocuri.ro/lista-adrese-bucuresti/
   Ce clădiri te interesează? Doar blocurile sau şi restul (case, birouri, industriale)
   Ce alte detalii te interesează pe lângă adresă, coordonate şi cod poştal? Găseşti mai multe coloane în https://www.hartablocuri.ro/lista-blocuri/

   Dacă vrei un răspuns RAPID de la mine, scrie-mi LiveChat în colţul din dreapta-jos al ecranului. Nu urmăresc comentariile zilnic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *